Kısmi Ay Tutulması
16 temmuzu 17 temmuza bağlayan gece Oğlak burcu 24 derece 04 dakikasında kısmi ay tutulması yaşanacak (1) Bu yılın son Ay tutulması olup ülkemizden izlenebilecek. Gece saat 23 de başlayıp saat 00.30 civarında ortalanacak ve saat 2 gibi sonlanacak. Tutulmada Ay zararlı konumda, boşlukta ve yavaş seyirdeyken, Satürn kendi yönettiği burçta güçlü konumda. İletişimi ve haberleşme araçlarını yöneten Merkür retro, bağ kurucu hava elementinde ise hiç gezegen yok.Toprak elementi ve öncü nitelik aşırı vurgulanırken değişken nitelik zayıf. Tutulma esnasında Ay-Pluto-Satürn ve Güney Ay Düğümü'nün aynı hizada sıralanması yeryüzüne olan çekim kuvvetini artıracağından bir domino etkisi başlatabilir. İki tutulmaya birden ev sahipliği yapan temmuz ayının biraz sıkıntılı geçmesi muhtemel. İki tutulma ile birlikte Oğlak burcundaki gezegenler (2) birinci derecede Oğlak ve Yengeç burçlarını, ikinci derecede Koç ve Terazi burçlarını etkileyecektir. Diğer burçlar dereceli ve göreceli olarak etkilenecektir.
Ay tutulmasının gerçekleşeceği Oğlak burcu enerjisi ciddiyet ve resmiyeti, devlet idaresi, devlet daireleri ve otorite figürlerini temsil ettiğinden bu alanda çözümsüz bırakılan sorunlar ağır krizlere dönüşebilir. Oğlak burcu içe doğru daralan kristalize bir enerji formu olduğundan hayatın pek çok alanında sıkışma, tıkanma, duraksama, ağırlaşma, kısıtlanma ve engellenmeler yaşanabilir. Yoğunlaşan negatif enerjiler nedeniyle karamsarlık, kötümserlik, kasvet, boğuluyor gibi hissetme, ağlama krizleri, duygusal patlamalar, melankoli, depresyon yaygınlaşabilir. Satürn tutulma esnasında Güney Ay Düğümü ile kesin (partil) kavuşumda olduğundan kişiyi geçmişten getirdiği genetik (veya karmik) yükle yüzleşmeye ve gerçekleri kabule zorlayacaktır. Bu nedenle aşırı inat ve hırs, dar görüşlülük, katı ve kaba tavırların biraz yumuşatılması gerekir. Esneklik sağlanamadığında kasılmalar, tutulmalar, düşmeler, kemik kırılmaları ve sakatlıklar kişiyi durdurabilir.
Ay tutulmasında yakın mercek tutmamız gereken asıl önemli nokta Satürn-Venüs karşıt açısıdır. Bu sıradan bir karşıt açı olmayıp bir nevi Satürn-Venüs tutulmasıdır. Çünkü Venüs -Satürn partil (0A25) karşıt açısına aynı zamanda kontra-paralel (0A48) açısı da eşlik edecektir. Yani tutulma içinde tutulma... Dolayısıyle kısmi tutulma gibi dursa da aslında katmerli bir tutulmadır ve etkileri bir hayli dramatik olabilir. Venüs-Satürn karşıt açısının en tipik yansıma alanı ikili ilişkilerdir. En büyük zarar ve ziyan görecek taraf hiç kuşkusuz kadınlardır. Derin üzüntü, acı, gözyaşı, hayal kırıklığı, bozguna uğrama, restleşme, kavga, ayrılık, yalnızlık, mutsuzluk hatta ciddi kayıplar ve yas dönemi... Doğuştan Venüs-Satürn kavuşum-karşıt- kare açısından biri bulunanlar bu etkileri daha derin hissedebilir. Transit Satürn'ün Venüs'e kavuşum-karşıt-kare açısından birini deneyimleyen kişiler de bu süreci daha sancılı geçirebilir (3) Projektörü ise ülkemizin kanayan yarası olan kadın darp ve cinayetlerine tutmak gerekir zira dur durak bilmeyen şiddet dalgasının hedefi yine kadınlarımız olabilir. Satürn dünyevi düzeni, otoriteyi, disiplini, kuralları ve cezayı yönettiğinden bu konuda mahkemelerin adil kararlar vermesi ve ciddi yaptırımlar uygulaması elzemdir. Oysa güzel ülkemde acil sağaltılması gereken bu konu sürekli normalize edilmeye çalışılmaktadır. Bu sadece hukuki değil aynı zamanda büyük bir insanlık ayıbıdır. Ortada bir suç varsa ceza da vardır. Asla yapanın yanına yaptığı kar kalmamalıdır. Çünkü suç işleyen biri bedel ödemez ve kayrılıp kollanırsa kendi ıslah olamayacağı gibi toplumsal adalet, huzur ve barış da tesis edilemez (4)
Tutulmaların doğadaki etkilerine gelince özellikle izlendiği bölgeler (Güneş tutulması Amerika kıtası/Ay tutulması Türkiye) başta olmak üzere serin hava, fırtına, hortum, tsunami, aşırı yağış, seller, toprak kayması, deprem gibi doğal afetler sıklaşabilir. Daha doğrusu adına doğal afet denen ama aslında güçlü teknolojilerle manipüle edildiği için hiç de doğal olmayan afetlere tanık olabiliriz. Son zamanlarda iklim değişikliği kılıfına sokulup sıkça gündeme getirilen ve adına mega dolu denen kaya gibi sert buz kütleleri can ve mal kaybına yol açabilir. Dahası insanlarda "gökten başımıza taş yağıyor" hissi uyandırabilir. Velhasıl bir tutam yeşil bırakmayıp betonarmeye çevirdiğimiz doğanın intikamı biraz ağır olabilir. Çok hoyrat davrandığımız gezegenimiz sırtındaki ağır yükten kurtulmak ve aklımızı başımıza getirmek için bir parça silkinme ihtiyacı duyabilir...
Dip notlar;
(1) Ben "kısmi ay tutulması" olarak tanımlamayı tercih ediyorum fakat yaygın kullanımı "parçalı ay tutulması" olup, orijinali "partial moon eclipse" dir.
(2) Tutulma esnasında Güney Ay Düğümü ile kesin(partil) kavuşum yapan Satürn, yıl sonunda Pluto ile kavuşacak. Bu yaklaşık 32-37 yıl aralığında gerçekleşen önemli bir kavuşum olduğundan ayrı bir yazıda anlatılacaktır.
3) Natalde ve Transitte Venüs-Satürn açısı olanlar deneyimlerini paylaşmak isterseler bize yazabilirler.
(4) "Satürn Dünya'ya Yaklaşırken" başlıklı yazımıza okuyucularımızın yaptığı yorumları kadınlar bahsi ile birlikte bir sonraki yazımızda sizlerle paylaşacağız.
Yorum Yazın