ZAMAN İKİZLER İKEN...
Zodyak da 60 dereceyi geride bırakarak İkizler burcuna vardık. İkizler burcu bilgi toplama ve bilgi aktarma sürecine karşılık gelir. Bu aynı zamanda zekanın da ışıldama sürecidir. İkizler burcunun sembolü olan çift sütun birbiriyle çelişen düşünceleri ifade etmekle birlikte, iletişimin iki temel öğesi olan konuşma ve dinlemeyi de içerir. Tabi okuma ve yazmayı da. Genelde İkizlerin iletişimi doğrudan konuşma devresine ayarlı olduğundan dinleme yönü zayıftır. Şayet yaradılışına aykırı olarak konuşmayan, sessiz sedasız bir İkizler burcu görürseniz bu sizi sakın şaşırtmasın, konuşmuyorsa mutlaka yazıyordur. Sesli ya da sesiz sözcüklerle oynamaya, cümlelere takla attırmaya bayılır.
İkizler burcunun yönetici gezegeni Merkür mitolojide rüzgar tanrısı "Hermes" dir. Ayaklarında kanatlı sandalları olan Hermes'in en temel görevi tanrıların buyruklarını süratle yerine ulaştırmaktır. Merkür tartışmasız bir elçidir ve doğası gereği nötrdür fakat madeni cıva nasıl ki bulunduğu kabın şeklini alıyorsa, o da bulunduğu burcun özelliklerine bürünür. Merkür, Güneş'e en yakın gezegen olması nedeniyle sistem içinde kilit rol oynar (Güneşten en fazla 28 derece uzaklaşabilir) Merkür'ün bedenimiz üzerindeki etkisi çok önemlidir. Merkez (beyin) ile birimler (uzuvlar) arasında iletişim kurarak eşgüdümü sağlar. Sinir ve solunum sistemlerini tıpkı bir orkestra şefi gibi yönetir.Sinir siteminde getirgen nöron (afferent neuron) vasıtasıyla çevreden topladığı iletileri merkeze taşır. Götürgen nöron (efferent neuron) vasıtasıyla da merkezin emirlerini çevreye dağıtır. Solunum siteminde soluk alma (oksijen) ve soluk verme( karbondioksit) yoluyla gaz alış verişini düzenler.
İkizler burcu/Merkür sürecinde belki de farkına varmamız gereken en hayati şey Nefes' dir. Nefes bizim doğarken emanet aldığımız ve ölürken teslim ettiğimiz çok kıymetli bir hediyedir. Buna rağmen yaşarken pek kıymetini bilmeyiz. Bu öylesine doğal işleyen bir mekanizmadır ki çok ciddi bir sorun yaşamadıkça nefes alıp vermenin ne kadar büyük bir nimet olduğunun farkına bile varmayız.
Yorum Yazın