"Az bilirim, Uz bilirim, Hıdrellez’den sonra Yaz bilirim…" (Halk deyişi...) Hızır ile İlyas’ın buluştuğu gün Hıdrellez, Hepinize kutlu olsun, Gönülden diledikleriniz, Hayatınıza dahil olsun. …
Venüs-Satürn Kare Açısı: “Zorunluluğa yalnızca katlanmak, Hele onu gizlemek yetmez İş onu sevmekte…” (1) Kare açının doğasında gerginlik, çekişme, uzlaşmazlık ve bir yenişememe durumu vardır. İki gezegen birbiriyle kıyasıya savaşır ne var ki bu savaşın bir galibi yoktur. Üstünlük geçici süreliğine birinden diğerine geçer. Venüs ile Satürn arasındaki savaşta baskın taraf tartışmasız Satürn&rs…
Venüs-Satürn Karşıt açısı: “Ben girdaplarla aşağı iner, Anaforlarla yukarı çıkarım” (1) Karşıt açı doğası gereği tahterevalli bir özelliğe sahiptir. En temel fizik prensibiyle çalışan tahterevallinin denge noktası iki uca eşit uzaklıktadır. İki uca yerleşen ağırlığa göre tahterevalli bir aşağı bir yukarı inip çıkar. Ancak tahterevallinin bir ucuna Venüs diğer ucuna Satürn yerleştiğinde Venüs’ün ayakları yerd…
Yaşam boyunca herkes “birini” bulur Ama “Birbirini” bulmak, Çok az insana nasip olur. Dücane Cündioğlu …
Venüs-Satürn yazı dizimizin bu bölümünde iki gezegen arasındaki açılar yer alacak. Ancak esnek açılardan ziyade gergin açılar ve minör açılardan ziyade majör açılar üzerinde duracağız. Her ne kadar burada bütünün içinden bir parçayı alıp yakın mercek tutsak da esas olanın Venüs-Satürn kontaklarını haritanın bütünü içinde ve kendine has örüntüsü içinde d…